Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dijous, 14 de febrer del 2008

Presentació de la guia de muntanya a la llibreria CatalòniaEl dia 13 de febrer a les 19.30 h, a la llibreria Catalònia de Barcelona es va presentar la guia de muntanya "Les ascensions de Verdaguer al Pirineu". Hi va fer una breu presentació en Josep Maria Olivé (de Cossetània Edicions). Després va parlar n'Enric Faura (escriptor i director de la revista Vèrtex) i finalment l'autor (servidor, en Bernat Gasull). Des d'aquí voldria agrair la presència de tots plegats així com les aportacions posteriors dels assistents en el debat (interessantíssimes). Podeu llegir una bona crònica de l'acte en el bloc de n'Enric Faura, d'en Guillem Carbonell i en el de Cossetània.

2 Comments:

Anònim said...

Veritablement, la presentació va ser un èxit en tots els sentits. L'autor del llibre i totes les persones que van parlar en l'acte van estar a un altíssim nivell, i el debat improvisat que es creà a la part final de l'acte va ser molt enriquidor i apassionant; un debat verdaguerià amb cara i ulls !.

Felicitats, Bernat !

Cesc

Roger Buch said...

Felicitats bernat, pel llibre i pel bloc, les fotos són fantàstiques.