Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dissabte, 12 de gener del 2008

presentació UEC de GràciaEl divendres 25 de gener es va fer la xerrada Quins cims va fer Jacint Verdaguer als Pirineus? a la sala d’actes de la UEC de Gràcia.

4 Comments:

Tais Bastida Aubareda said...

Felicitats per la Guia, Bernat! hi has treballat molt!
Tais

Unknown said...

Bernat, moltes felicitats, el llibre fa molta patxoca ! Serà un plaer escoltar-te el dia 25.

Cesc

Anònim said...

Gràcies a tots plegats pels comentaris

Anònim said...

Bernat, moltes gràcies!!! Ahir, a la xerrada m'ho vaig passar bomba. Avui ja mirava algunes ressenyes del llibre amb ganes de fer-ne alguna. Per cert, m'ha agradat trobar la llegenda d'una font que enllaça Carançà amb Menorca. Ja em diràs on localitzar-la i espero fer-ne un glop a cada banda i comparar el gust.
Fins aviat: David