Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dilluns, 2 de febrer del 2009

6 de febrer, presentació a AE TALAIA (Vilanova i la Geltrú)

Aquest febrer farà justament un any que es va presentar de manera pública la guia de muntanya sobre Verdaguer a la llibreria Catalònia de Barcelona (vegeu). Se n'han fet nou presentacions i aquest divendres en serà la desena, potser la darrera ja. Per a aquells encuriosits de saber quins cims va enfilar el poeta i per veure quatre fotografies dels indrets que va visitar, vet ací:
Les ascensions de Verdaguer al Pirineu (Conferència-audiovisual)
6 de febrer 2009. Divendres culturals a 2/4 de 9 del vespre al local social de l'Agrupació Excursionista Talaia
C/ Comerç, 4, 08800 Vilanova i la Geltrú
www.aetalaia.cat
e-mail: aetalaia@aetalaia.cat
Tlf 93-893-12-57
més informació aquí.

Sargantana a la porta de l'església de Sant Nicolau, tot pujant a la Pala Alta de Sarradé, ruta que va fer el poeta l'agost del 1983.

0 Comments: