Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dimarts, 4 de novembre del 2008

Aquest divendres 7 de novembre presentació a Sant Hipòlit de Voltregà

El dia 7 de novembre presentem el llibre a l'Auditori Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà a les 21.00 h. L'organitza l'Associació d'Amics de Sant Martí Xic dins la setmana de l'estiuet de Sant Martí i en podeu llegir el programa de totes les activitats ací. Hi sou tots benvinguts.

2 Comments:

Anònim said...

Els Amics de Sant Martí Xic, volem felicitar-te pel treball de recerca que has dut a terme en aquest llibre. Una bona manera d’apropar-te a la muntanya amb els ulls i el pensament de Verdaguer. Que la poesia és el camí.

Bernat Gasull i Roig said...

Agraït de la visita i felicitar-vos a tots vosaltres per l'excel·lent iniciativa de l'estiuet!