Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dilluns, 15 de setembre del 2008

xerrada-audiovisual sobre Verdaguer i els Pirineus al Club Excursionista de Gràcia (25 de setembre)

El dia 25 de setembre a les 21. 30 del vespre, presentem la guia de muntanya acompanyant-la d'unes quantes fotos dels cims que va pujar Verdaguer. Això és al Club Excursionista de Gràcia. Sigueu tots benvinguts. Podeu veure'n més informació aquí.
Per cert aquest cap de setmana hi hagut la Matagalls- Montserrat organitzada pel Club Excursionista de Gràcia. Jacint Verdaguer va estar tant al Matagalls com al cim de Sant Jeroni de Montserrat.

2 Comments:

Jaume J said...

avui he estat al CEG i et volia felicitar tant per la xerrada com pel llibre (m'has fet agafar ganes de llegir-lo i resseguir-lo!). Records també al Martí!

Bernat Gasull i Roig said...

Jaume,
gràcies i de segur que li diré a en Martí.
gràcies per haver vingut,

Bernat