Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

divendres, 5 de setembre del 2008

Avui fa 125 anys (19) - Pic de la Coma de Varilles (2758 m)


Avui, fa 125 anys, el dia 5 de setembre del 1883, Jacint Verdaguer i el vicari de Bescaran, varen pujar al Pic de la Coma de Varilles (Puig de la Cometa) per la vall d'Incles (Andorra).
"A les set del matí partirem de Soldeu (...). Baixàrem fins a trobar la riera d'Incles, que des del Valira va en línia recta al port de Fontargent."

0 Comments: