Entre els anys setanta i vuitanta del segle XIX, el poeta i escriptor Jacint Verdaguer va atènyer alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu. Especialment durant les dues travesses realitzades els estius del 1882 i el 1883 mentre preparava l’obra Canigó, va endinsar-se en una aventura muntanyenca extraordinària sovint no prou coneguda, on entre d’altres va pujar als cims del Canigó, l’Aneto o la Pica d’Estats. Amb l’afany d’identificar els recorreguts i les ascensions, entre els anys 2003 i 2005 es va realitzar un treball de recerca per la serralada pirinenca. És fruit d’aquesta feina que es presenta la següent guia de muntanya; per tal que els interessats, mitjançant la descripció de 29 itineraris principals acompanyats de les notes, ressenyes, poemes i altres referències que Mossèn Cinto ens va deixar de cada recorregut, puguin resseguir i apropar-se a les agosarades i fascinants passes del poeta català pels cimals del Pirineu.

dimarts, 19 d’agost del 2008

125 anys de l'ascensió al Montcalm i a la Pica d'Estats (17)

Sentida, ben organitzada, amb bona companyonia, rodona, esplèndida, dies radiants (al punt per a una sortida com aquesta). Felicitats al comú d'Ordino i al govern d'aquest país, a la colla d'andorranes i andorrans, tots mel, als de Folgueroles i de la Plana, als del CEC, a en Jordi Pasques per tota la feinada (i tots els organitzadors) i a tots i totes que han participat i farcit aquesta aventura: reviure de la millor manera els 125 anys de la travessa de Verdaguer pel Moncalm, la Pica d'Estats, el Port de Creussans i Llorts, amb el repicó de la missa, del bon sermó del bisbe (que hi ha participat vivament) i al dinar. Gràcies a tothom, i això va de veres!

1 Comment:

Anònim said...

Totalment d'acord amb tu, Bernat. Els que vam assistir a la sortida els tres dies vam poder gaudir d'un ambient magnífic.

Si entreu a http://www.informatius.ad/index.php?option=com_content&task=view&id=5292&Itemid=52 podreu veure el reportatge que "Andorra TV" ha realitzat.

Gràcies als organitzadors !

Cesc Gomà (francescgoma@hotmail.com)